S’inaugura l’exposició de Santiago Rusiñol

30 gener 2012 § Deixa un comentari

El passat divendres 27 de gener es va celebrar l’acte d’inauguració de l’exposició Santiago Rusiñol. La campanya de Poblet de 1889.

Obrí el torn d’intervencions Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, destacant el paper de compromís cultural del Museu de la Vida Rural amb la comarca, extrapolant-se molt sovint a abast nacional, com n’és l’exemple aquesta exposició pel fet de programar, en una sala de  temporals d’un museu eminentment etnogràfic, exposicions de gran vàlua qualitativa oferint la possibilitat de reunir per primer cop obres úniques de la pintura catalana. Duarte va fer especial èmfasi en la personalitat de Rusiñol i de Casas i la seva obra creada al monestir de Poblet, “un far, un focus, un símbol de la Catalunya medieval brillant, capaç de distingir-se en el món”.

La introducció de l’exposició, fou a càrrec de Vinyet Panyella, comissària de la mostra, que va donar unes breus pinzellades (hi haurà possibilitat d’aprofundir-hi amb les diferents activitats que es programaran durant la mostra) sobre el fet de la importància de l’estada de Rusiñol i Casas a Poblet l’abril de 1889. Els precedents i, sobretot, la gran producció i la repercussió posterior que, a part d’encavalcar sobre una línia molt clara en l’obra de Rusiñol, forjà una amistat entre ambdós artistes que esdevingué perpètua.

Els últims parlaments foren per David Rovira, alcalde de l’Espluga de Francolí, i Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, qui lloaren l’encert i l’esforç per a reunir la sèrie d’obres, moltes procedents de col·leccions particulars, per oferir una exposició amb tanta transcendència i qualitat, així com l’oportunitat que significa disposar d’una selecció d’obres tan important en l’aspecte artístic i també històric.

L’acte comptà també amb la representació dels Ajuntaments de l’Espluga de Francolí i Vimbodí Poblet, del besnét de Santiago Rusiñol així com una representació de la comunitat monàstica del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

What’s this?

You are currently reading S’inaugura l’exposició de Santiago Rusiñol at Santiago Rusiñol.

meta

%d bloggers like this: